2FA gelanceerd op Intratone beheerwebsite

We zijn verheugd om een belangrijke nieuwe functie aan te kondigen die onlangs is gelanceerd op onze beheerwebsite: Multifactorauthenticatie! Deze functie biedt aanzienlijke voordelen voor de veiligheid en naleving van de GDPR-regelgeving.

Wat is Multifactor Authenticatie?

Multifactor authenticatie (MFA) is een beveiligingsproces waarbij gebruikers hun identiteit moeten verifiëren met twee of meer verschillende vormen van identificatie voordat ze toegang krijgen tot een systeem. Dit betekent dat naast het invoeren van een wachtwoord, gebruikers ook een tweede vorm van verificatie moeten verstrekken, zoals een unieke code die naar hun mobiele apparaat wordt gestuurd.

Voordelen van Multifactor Authenticatie

  1. Verhoogde Veiligheid: Met multifactor authenticatie wordt het aanzienlijk moeilijker voor onbevoegden om toegang te krijgen tot uw account. Zelfs als uw wachtwoord wordt gestolen, is de kans klein dat de aanvaller ook toegang heeft tot uw tweede verificatiemiddel.
  2. Naleving van Wettelijke Vereisten: In het Verenigd Koninkrijk is multifactor authenticatie nu wettelijk verplicht voor bepaalde soorten gegevensbeveiliging. In Nederland is dit nog geen wettelijke verplichting, maar steeds meer organisaties nemen zelf het initiatief om multifactor authenticatie in te voeren. Intratone wil graag vooruitlopen op deze ontwikkeling en introduceert multifactor authenticatie alvast als extra optie en veiligheid voor onze klanten.
  3. Bescherming van Persoonsgegevens: De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR) stelt strenge eisen aan de bescherming van persoonsgegevens. Multifactor authenticatie helpt bij het naleven van deze eisen door een extra beveiligingslaag toe te voegen.
  4. Gemoedsrust voor Gebruikers: Gebruikers kunnen met een gerust hart hun account gebruiken, wetende dat hun gegevens beter beschermd zijn tegen ongeoorloofde toegang.

Hoe Werkt het?

Het instellen van multifactor authenticatie op de Beheerwebsite van Intratone is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Volg deze stappen om het in te schakelen:

  1. Log in op uw account op de Beheerwebsite.
  2. Klik op uw accountnaam of ga naar uw accountinstellingen.
  3. Selecteer ‘Mijn account’.
  4. Klik onderaan op ‘Activeer 2FA’ (2-factor authenticatie).
  5. U ontvangt een eenmalige code op het e-mailadres dat u hebt opgegeven.
  6. Voer de ontvangen code in om de instelling te voltooien.

Elke keer dat u inlogt, zult u een eenmalige code ontvangen op het e-mailadres dat u hebt opgegeven. Dit zorgt voor een extra beveiligingslaag bovenop uw wachtwoord.

Conclusie

De introductie van multifactor authenticatie op de Beheerwebsite van Intratone is een belangrijke stap in onze voortdurende inspanningen om de veiligheid en naleving van regelgeving te verbeteren. We moedigen al onze gebruikers aan om deze functie in te schakelen en zo bij te dragen aan een veiliger digitale omgeving.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze nieuwe functie? Neem dan gerust contact op met ons ondersteuningsteam. Wij staan klaar om u te helpen!